Okei. Aloitan tämän kokoavan kirjoituksen, koska luulen, että kuvat saan maanantaina kehiin. Sitten minun laskujeni mukaan tehtävät pitäisi olla tehtynä. Kiltisti täydennän sitten, jos ope käskee.

Jo tämä blogin kirjoittaminen oli minulle uutta. Ehkä joskus vielä kirjoitan. Tämä on jotenkin toisaalta terapeuttistakin. Slideshow oli uutta, luulin että kaikki on videoina vaan.
Hämmentävää kyllä. Kuvatehtävä oli jostain syystä vaikea ja aikaa vievä. Oli todella hyödyllistä oppia kuvien oikeuksista kertovia termejä ym. Yleensä käytän lähinnä omia tai ClipArt -kuvia esim tiedotuksessa ja esitteissä. Luulenpa että kuvien lisääminen nettiin ei ole niin vaikeaa kuin tämä blogialusta minulle väittää. Osaan sentään liittää niitä seurakuntamme verkkosivuille ja facebookkiin, ei siis hätää. Eli ehkä tästä oppii sen, että mitä alustaa tai ohjelmaa käyttää, se on opeteltava huolella, eikä voi vain ajatella, että kun osaa yhden osaa kaikki (vaikka kai jotain perusajatuksia on hyvä osata yleisesti)
Vaikeat asiat ratkaisin usein, niin, että jätin ne tekemättä. Jolloin ne raskautuivat entisestään. Väliillä myös lintsasin rästien kertyessä ja käytin valmista materiaalia.
Netissä on suuret määrät materiaalia ja esimerkiksi videoiden käyttö työssä voisi olla tarpeen. Lisäksi kirkon sivuilta löytyneet monet hienot rukoukset ovat käyttökelpoisia. Miksipä ei ihan perustiedot ja oppaatkin. Käytän usein Raamattusovellusta, jossa voi hakea raamatunkohtia kohtien tai sanojen perusteella ja eri käännöksistä, se on oiva väline. Pohdin myös, minkälaien raamattusovelluksen saisin kännykkääni.
Osaan kurssilaisisat löytyi yhteys. Toiset olivat aktiiviset kommentoijat. Myös fb-ryhmä oli helppo. Käytän itse fb:tä päviittäin useita kertoja päivässä, joten sieltä löytyi ajantasaista keskustelua. Sen sijaan lintulaudan keskustelut jäivät usein huomaamatta. Ehkä niistäkin olisi hyvä tulla jokin ilmoitus johonkin ylänurkkaan, jotta osaisi oikean palkin alta käydä etsimässä.
Tukea sain muilta kurssilaisilta hyvin, taisin jäädä plussan puolelle, koska oma tukemiseni oli aika vähäistä. Vaan sainpa sillon tällöin tsempattuakin.
Luulen, että se kuvajuttu valmistuttuaan osoittautuu hyödylliseksi. Kuvien eri käyttömahdollisuude hartauksissa, diashowna tai videoissa kiinnostaa ja on varmasti tarpeen.
Enpä paljoa osaa sanoa, mitä olisin toivonut enemmän tai mitä pitäisi kehittää. Sanonpa vain, että opella on tässä iso homma meitä paimentaa ja kiitos mukavasta ja auttavaisesta ohjauksesta! Kiitos myös kurssilaiset!